top of page
I BLICKFÅNGET
Elever äter skolmat
Skolmaten är ditt ansvar

Mätta elever presterar bättre i skolan och eleverna själva tycker att bättre skolmat skulle förbättra skolan. Du som rektor behöver ta ditt ansvar för skolmaten.

shutterstock_151473575.jpg
Pep-rapporten 2023

Får alla barn sin rätt till bästa möjliga hälsa tillgodosedd?

Årets siffror visar att utveckling står still, och att endast 3 procent av Sveriges barn och unga lever hälsosamt.

vivotech_skolledare_pic1_edited.jpg
Fördelarna med uv-c-desinfektion i skolor

UV-C-desinfektion kan vara en värdefull metod för att hålla skolmiljön ren och säker. Det är en effektiv, kemikaliefri och miljövänlig metod för att minska risken för spridning av sjukdomar i skolan.

skolbarn-3532x1851-2176x1140.jpg
Skräddarsytt stöd för elevhälsan

- PMO Journal kan ses som ett gemensamt minne. I systemet samlas all dokumentation från elevhälsans medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser. Det är ett digitalt arkivskåp med extra finesser.

Polar_Gofit_3.png
Hopp, spring, puls och fokus!

Polar GoFit handlar om hur beprövad pulsträning i svenska skolor hjälper till att förbättra elevernas studieresultat, hälsa och skapa en lugnare atmosfär i klassrum och korridorer.

Logoped
Enklare elevhälsa

Prorenata Journal är ett webbaserat dokumentationssystem med användarvänlig utformning framtaget för att passa alla verksamheter med behov av att föra journal på ett snabbt och säkert sätt.

Gymnasievänner
Förstå och förbättra

EdAider är ett svenskt företag som utvecklats utifrån forskning inom teknikstött lärande, och i nära samarbete med svenska skolledare och lärare. 

Föreläsare Tobaksbarn -Sonia Hammi och Jo sefin Airas.jpeg
Avstå tobak!

Vill din skola ha stöd i det tobaksförebyggande arbetet? Ta del av A Non Smoking Generations digitala föreläsning - Barnarbete i ny förpackning

NYHETER OM HÄLSA

Omsorg som motkraft till mobbing

Vem som bryr sig och varför, det är det som avgör om det uppfattas som äkta eller inte. Mimmi Norgren Hansson, Umeå universitet, har undersökt omsorg i vänskapsrelationer.

– Det är viktigt att titta på skolan som just en relationell plats, säger Mimmi Norgren Hansson, inte minst för att vi idag har en skola som i hög utsträckning fokuserar på enskilda individer.

Kom igång med Pep Skola

Vill er skola få stöd i det systematiska hälsoarbetet och skapa mer aktiva och hälsosamma skoldagar? Ta del av vårt kostnadsfria verktyg!

Pep Skola är ett digitalt verktyg för grundskolor, gymnasieskolor och anpassade skolor som vill arbeta mer med rörelse och hälsosam kost under skoldagen.

Gör livsviktig skillnad!

Elever med den obotliga sjukdomen typ 1-diabetes får sämre resultat i skolan och anmälningarna till DO om bristande stöd har ökat.

Detta trots att skolans ansvar är tydligt och en enkel och kostnadsfri utbildning finns tillgänglig. Som rektor och skolpersonal kan du göra livsviktig skillnad, anmäl er till kursen nu!

Psykisk hälsa för alla!

Alla barn har rätt till sin psykiska hälsa - vill du vara med och göra skillnad för dina elevers framtid?

Elever som mår bra presterar bättre, och omvänt.
Vi vet det idag.

Nu erbjuder vi samtliga skolor att delta i en digital introduktion, med information om innehåll och metod. Boka din plats!

"Det har blivit magiskt"

Reportage på SVT Nyheter Norrbotten.
Varför behövs brusreducerandet glasögon?

Specialpedagogen Helén Johansson och 7-åriga Elise som använder brusreducerande glasögon berättar för SVTs reporter hur det underlättar fokus blir lättare att hänga med.

Se inslaget 👉

Ökat fokus i klassrummet

"Det märktes på en gång om eleven hade glasögonen på eller inte." Lärare vittnar om att elever får mer gjort under lektionstid.

Brusreducerande glasögon hjälper elever som är lättdistraherade att stänga ute intryck. Arbetsron ökar och det blir lättare att koncentrera sig.

👉 Testa kostnadsfritt

Är skolmaten hållbar?

Svensk livsmedelsproduktion är viktig för att vi ska nå flera hållbarhetsmål. Många skolor väljer därför svenska råvaror och svenskt kött.

Sverige har en god djuromsorg och friska djur. Djuren äter till största delen sånt vi inte kan eller vill äta. De ger även ökad biologisk mångfald, öppna landskap och en levande landsbygd.

Stopp! Min kropp!

Nu lanseras workshop i Stopp! Min kropp! för skolpersonal.

Workshop i Stopp! Min kropp! ger förutsättningar för viktiga vuxna som i sin vardag möter barn att känna sig trygga i hur man kan använda sig av Rädda Barnens material i Stopp! Min kropp!

Upp och Hoppa med oss!

Den 31 jan är det Upp och Hoppa-dagen. Dagen då vi hoppar för alla barns hälsa!

Stillasittande är ett globalt problem och vi i Sverige är inget undantag. Med Upp och Hoppa-dagen vill vi inspirera fler barn och unga till mer fysisk aktivitet i vardagen!

Häftigt!

Elev, specialpedagog och klasslärare är överens om effekten av brusreducerande glasögon.

"Det märktes på en gång om eleven hade glasögonen på eller inte. Vid ett tillfälle var eleven färdig med en arbetsuppgift fortare än de som brukar vara klar snabbt."

Gratis utbildning om T1D

Varje år drabbas över 950 barn och unga av typ 1 diabetes. Med en kort utbildningsinsats kan förskole- och skolpersonal göra enorm skillnad!

Genom utbildningen T1D-säker skola lär ni er att känna igen symptomen så att de barn som insjuknar kan få vård innan det blir livshotande. Utbildningen görs online på 20 min och ger diplom!

25% mindre i matsvinn

Mölndals stad skolor har minskat sitt matsvinn med 25%. De väger och registrerar matsvinn i sina skolkök med verktyget Generation Waste.

Mölndals stad har fått en bättre överblick över hur mycket som slängs och vad det kostar. För Generation Waste är enkelhet nyckeln när det kommer till att väga matavfall.

bottom of page