top of page
I BLICKFÅNGET
Elever äter skolmat
Skolmaten är ditt ansvar

Mätta elever presterar bättre i skolan och eleverna själva tycker att bättre skolmat skulle förbättra skolan. Du som rektor behöver ta ditt ansvar för skolmaten.

shutterstock_151473575.jpg
Pep-rapporten 2023

Får alla barn sin rätt till bästa möjliga hälsa tillgodosedd?

Årets siffror visar att utveckling står still, och att endast 3 procent av Sveriges barn och unga lever hälsosamt.

vivotech_skolledare_pic1_edited.jpg
Fördelarna med uv-c-desinfektion i skolor

UV-C-desinfektion kan vara en värdefull metod för att hålla skolmiljön ren och säker. Det är en effektiv, kemikaliefri och miljövänlig metod för att minska risken för spridning av sjukdomar i skolan.

skolbarn-3532x1851-2176x1140.jpg
Skräddarsytt stöd för elevhälsan

- PMO Journal kan ses som ett gemensamt minne. I systemet samlas all dokumentation från elevhälsans medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser. Det är ett digitalt arkivskåp med extra finesser.

Polar_Gofit_3.png
Hopp, spring, puls och fokus!

Polar GoFit handlar om hur beprövad pulsträning i svenska skolor hjälper till att förbättra elevernas studieresultat, hälsa och skapa en lugnare atmosfär i klassrum och korridorer.

Logoped
Enklare elevhälsa

Prorenata Journal är ett webbaserat dokumentationssystem med användarvänlig utformning framtaget för att passa alla verksamheter med behov av att föra journal på ett snabbt och säkert sätt.

Gymnasievänner
Förstå och förbättra

EdAider är ett svenskt företag som utvecklats utifrån forskning inom teknikstött lärande, och i nära samarbete med svenska skolledare och lärare. 

Föreläsare Tobaksbarn -Sonia Hammi och Jo sefin Airas.jpeg
Avstå tobak!

Vill din skola ha stöd i det tobaksförebyggande arbetet? Ta del av A Non Smoking Generations digitala föreläsning - Barnarbete i ny förpackning

NYHETER OM HÄLSA

Gratis hedersutbildning

Under hösten erbjuder MUCF två kostnadsfria digitala seminarier om heder och tvångsäktenskap.

Seminarierna heter Killar och heder och Barn och tvångsäkte och är en del av utbildningspaketet "Rätt att veta!". De hjälper dig som möter unga i din yrkesroll. Anmäl dig på MUCF:s hemsida!

Fira Allemansrättens dag!

Delta i A-kampanjen och uppmärksamma vår allemansrätt.

På Allemansrättens dag 20 september kan skolor i hela Sverige delta i "A-kampanjen" och gå ut och bygga A:n (för allemansrätten!) med saker i naturen och dela sina verk i sociala medier!

Sexualundervisning i höst

Ska din skola jobba med sexualitet, samtycke och relationer? Ta hjälp av RFSU!

RFSU erbjuder digitala fortbildningar inom frågor som rör sex, relationer, porr, främjande sexualundervisning, metoder för samtal om kommunikation och gränser. Boka steg 1 och 2 idag!

Gör din skola bättre!

9 av 10 elever säger att bättre skolmat förbättrar skolan, enligt undersökningen Lyssna på eleverna från Sveriges Elevkårer (2022).

Gymnasieelever svarade i Ungdomsbarometern 2020 att det viktigaste är:

1. Att maten är ätbar
2. Mer svenskt kött i skolmaten
3. Mer kött i skolan

Alltså, god mat med svenskt kött önskas.

Gör en hjälteinsats!

Genom att gå och cykla mer tillsammans kan vi göra en hjälteinsats för våra barn. Delta i Generation Peps höstkampanj och bli en Pep-hjälte!

Vecka 36-37 kan er skola delta i Generation Peps kampanj #pepskjutsvecka och tillsammans uppmuntra fler vårdnadshavare att cykla/gå tillsammans med sina barn för att skapa hälsosamma vanor.

Blir en profilskola med idrottsinriktning

Arenaskolan i Timrå kommun tar nu steget mot att bli en profilskola med fokus på idrott.

Genom att erbjuda eleverna möjligheter att utveckla sina atletiska talanger, samtidigt som de får en gedigen utbildning, strävar skolan efter att främja elevernas fysiska samt mentala hälsa genom mer rörelse.
– Dagens ungdomar rör sig mindre och det vill vi motverka, vi vill se friskare barn, säger Annelie Granö-Sörell, rektor på Arenaskolan.

Sexualundervisning i höst

Ska du undervisa i sexualitet, samtycke och relationer? Ta hjälp av RFSU!

RFSU erbjuder digitala fortbildningar inom frågor som rör sex, relationer, porr, främjande sexualundervisning, metoder för samtal om kommunikation och gränser. Boka steg 1 och 2 idag!

35 miljoner luncher slängs

Det visar en ny kartläggning av kommunernas matsvinn.

Det beror emellertid inte på att det lagas för mycket mat, utan på den stressiga måltidsmiljön i skolorna. Eleverna saknar måltidsro, det är för hög ljudvolym och för få vuxna på plats.

Bli en bättre skola!

9 av 10 elever säger att bättre skolmat förbättrar skolan, enligt undersökningen ”Lyssna på eleverna” från Sveriges Elevkårer (2022).

Gymnasieelever svarade i Ungdomsbarometern 2020 att det viktigaste är:
1. Att maten är ätbar
2. Mer svenskt kött i skolmaten
3. Mer kött i skolan

Alltså, god mat med svenskt kött önskas.

bottom of page