top of page
Polar_Gofit_3.png

Hopp, spring, puls och fokus!

Polar GoFit handlar om hur beprövad pulsträning i svenska skolor hjälper till att förbättra elevernas studieresultat, hälsa och skapa en lugnare atmosfär i klassrum och korridorer.

Stillasittandet ökar

Sverige är idag ett av Europas mest stillasittande länder och andelen barn som når den rekommenderade mängden fysisk aktivitet mycket liten.

 

Hjärnan är påverkbar

Modern hjärnforskning visar att motion och träning ger positiva effekter på hjärnan.

Hjärnan blir effektivare. Fler hjärnceller skapas och kopplingen dem emellan sker snabbare vilket är viktigt för lärande och minne.

 

Skolan kan påverka – många år av beprövad erfarenhet

Fler och fler skolor startar pulsträning, ibland integrerat med idrottslektioner men också utanför ordinarie idrottstimmar. En del kallar det för SPARK, andra för PULS. I praktiken handlar det om att både lärare och elever märker skillnaden.

 

Fler än 300 skolor i Sverige använder idag Polar GoFit. Polar GoFit är utvecklad tillsammans med pedagoger för att det ska fungera i läromiljöer och all databehandling följer gällande GDPR lagstiftning.

 

Hur går det till?

I många fall läggs pulspassen på morgonen eller direkt efter lunch och innan teoretiska ämnen. Det finns gott om tips och erfarenhet kring hur ni integrerar pulsträning i schema och skolans vardag.

 

Tillvägagångssättet är enkelt. Minst tre till fem pulspass i veckan där eleverna är i zonen, ca 65 procent och uppåt av max puls, i minst 20 minuter.

Vad behöver du?

  • Polar GoFit licens

  • Pulsband eller armband till eleverna

  • Chromebook eller iPad för GoFit appen.

bottom of page