top of page
Johan Holmberg Filmpedagogerna - blickar upp.jpg

Nyhetsvärdering och källkritik

Påverkanskampanjer ser olika ut i olika medier och det används olika strategier på olika plattformar. Men vad behöver vi som arbetar inom utbildningsväsendet vara medvetna om?

Chantel+Joliana_Charoyan.jpeg

För det livslånga lärandet

Visste du att Binogi är ett evidensbaserat läromedel som stödjer allas lärande? Det är utformat utifrån forskning om kognition och motivation och ökar inkludering ytterligare genom sin flerspråkighet.

Lärare med elever

Enklare elevhälsa

Prorenata Journal är ett webbaserat dokumentationssystem med användarvänlig utformning framtaget för att passa alla verksamheter med behov av att föra journal på ett snabbt och säkert sätt.

Carin-Hansson-2.jpg

Elevappen var en revolution

Tidigare var Carin Hansson en av många användare av StudyBee. Idag är hon anställd på bolaget och en entusiastisk ambassadör. 

Wellbeing edaider.png

Förstå och förbättra

EdAider Wellbeing är ett nytt digitalt verktyg från EdAider som skolledare, elevhälsoteam, mentorer och individuella lärare kan använda för att förstå och förbättra elevernas mående.

barn i förskola.jpg

Utbildning om diabetes

De flesta rektorer har ansvar för egenvården under skoltid när det gäller barn med diabetes.

Diabetesförbundet vill öka kunskapen hos personalen genom en kompletterande utbildning.

Föreläsare Tobaksbarn -Sonia Hammi och Jo sefin Airas.jpeg

Motivera elever att avstå tobak

Vill din skola ha stöd i det tobaksförebyggande arbetet? Ta del av A Non Smoking Generations digitala föreläsning - Barnarbete i ny förpackning - om hur tobaksindustrin kränker mänskliga rättigheter och hindrar global hållbar utveckling. 

Digitala studiebesök .JPG

Digitala studiebesök

Digitala studiebesök och möten med personer i yrkeslivet kan vara ett sätt att få till givande möten där skoleleverna får en inblick i eftertraktade yrken som kan kännas abstrakta.

SENASTE NYTT

Skolledare om ChatGPT

Missa inte det uppmärksammade webbinariet Skolledare om ChatGPT.

Hundratals skolledare har redan sett webbinariet, där en panel diskuterar ChatGPT ur ett skolledarperspektiv. Se det du också och håll dig uppdaterad om utvecklingen inom AI.

Vi ses på SETT-dagarna!

Ni hittar oss i monter B32 och hoppas vi ses där

För andra året i rad hittar ni oss i monter B32 under SETT-dagarna i Kistamässan. Vi kommer att vara där, hoppas ni också kommer. Vi ses!

En framtidsexpedition

Utställningen Sensationella gravfynd från plaståldern - en framtidsexpedition kan komma till din skola. Där gräver vi ut vår egen tid.

Det är ett spännande interaktivt program som lyfter frågor om hållbarhet, klimat och miljö.
Vi kommer ut till skolan med vårt Mobila Museum!

Medeltiden i Örebro län

I skolprogrammet får eleverna lära sig hur livet på medeltiden såg ut i Örebro. Hur järn tillverkades och blev en viktig handelsvaran.

Utgångspunkten är slottet som till en början bara var en borg för att skydda järnet. Eleverna får prova olika hattar och kläder och se vilka liv de hade haft om det levt under medeltiden.

bottom of page