top of page
I BLICKFÅNGET
Zcooly

Prova Zcooly gratis i 30 dagar!

Zcooly är skapat av erfarna pedagoger och fantasirika spelutvecklare för barn 5-12 år. Öva matte genom att hjälpa till i kassan i Affären, multiplicera och flyg i rymden med lemurerna eller baka tårtor och lär bråk. 

Just nu får du prova mattespelet Zcooly gratis i 30 dagar med vårt exklusiva erbjudande!

Friends skolungdomar.png

Forskningsbaserade verktyg

Du som skolledare kan hjälpa din personal på förskola och grundskola genom gratis tips på övningar, metoder och lektionsupplägg via Friends Kunskapsbank.

rfsu_skola_015.jpg

Har du koll på den nya läroplanen?

Nya skrivningar i läroplanerna innebär stora steg mot en sexualundervisning som ger eleverna kunskap och trygghet om sin kropp, sin sexualitet och sina gränser.

NYHETER OM LEKTIONSMATERIAL

Blir Världen Bättre?

I början av december släpps äntligen UNDP:s populära bok Blir Världen Bättre? och vi ger er nu chansen att förbeställa den för er klass.

I den här boken har vi tagit hjälp av aktuell statistik för att beskriva hur världen utvecklats de senaste årtiondena. Beställ kostnadsfritt till er skola.

Svinnligt utforskande

En webbaserad kurs för förskolepedagoger & kockar.

Svinnligt utforskande ger en gedigen genomgång av hur vi kan arbeta med den pedagogiska måltiden & matssvinn kopplat till lärande för hållbar utveckling &
läroplanen.

Gratis fortbildning v.46!

Passa på att delta i gratis fortbildning med RFSU den 14/11 och 16/11 kl.16-17 (digitalt på Zoom).

Under två tillfällen har du som jobbar i högstadiet/gymnasiet möjlighet att få prova på delar av fortbildningarna "Sexualitet, samtycke och relationer - steg 1 och 2", helt gratis!

Mobbningens dag 2/11

2 nov är det dags för Internationella dagen mot mobbning i skolan. Nu finns gratis material för skolpersonal!

Skapa meningsfulla samtal genom att utforska våra övningar som du kan göra tillsammans med eleverna om empati och civilkurage. Du får om hur du kan skräddarsy övningarna från elevernas behov

Prata med unga om oro

Möter du elever som känner oro, ängslan och ångest? Du som skolpersonal kan vara en viktig person för dem att prata med.

Fler och fler unga känner besvär med oro. Det gäller särskilt tjejer. Därför har UMO.se tagit fram nytt innehåll om oro. Där kan både du som möter unga få tips och hänvisa dina elever till.

bottom of page