Ny på jobbet
Clockwork.png

20-årsjubilerande Kronoberg Skola välkomnar Micael Emihl som ny rektor från 1 november.

Micael Emihl kommer närmast från en tjänst som rektor i Hylte kommun och har även arbetat som rektor i Gislaved och som mellan- och högstadielärare i Halmstad.

- Jag ser fram emot att utveckla skolorna tillsammans med personal och elever och att använda personalens starka kompetens och erfarenhet för att höja kunskapsresultaten ännu mer, säger Micael Emihl.

Clockwork.png

Nina Jonsson är ny rektor på Bobergsskolan och Hjorthagens skola i Norra Djurgårdsstaden.

När höstterminen nu har startat finns en ny rektor på plats på Bobergsskolan och Hjorthagens skola. Nina Jonsson kommer närmast från en tjänst som skolchef i Sollentuna kommun. Hon har tidigare varit rektor och biträdande rektor på flera skolor inom Stockholms stad.

- Jag ser fram emot att ta mig an uppdraget som rektor på Bobergsskolan och Hjorthagens skola och fortsätta det fina arbete som bedrivs där. Då båda skolorna är i en växande fas så hoppas jag kunna bidra med min erfarenhet, säger Nina Jonsson, rektor.

Clockwork.png

Rekryteringen av en rektor med erfarenhet av yrkesgymnasium är klar och i oktober tillträder Jari Salmijärvi.

Jari Salmijärvi kommer närmast från en tjänst som rektor på Prins Wilhelmgymnasiet i Flens kommun. Han har tidigare arbetat som biträdande rektor inom grundskola och särskola i Eskilstuna kommun och även som lärare inom grundskola och gymnasiet.

– Min målsättning är att Kunskapscompaniet ska vara ett självklart val för Eskilstunas ungdomar när de ska välja en yrkesutbildning på gymnasienivå, säger Jari Salmijärvi, tillträdande rektor på Kunskapscompaniet Gymnasium.

Clockwork.png

Hyllad skolledare blir rektor på Östermalmsskolan.

Östermalmsskolan får en ny rektor i höst. Hon heter Stojanka Drinic och kommer närmast från Nya Elementar i Bromma där hon varit biträdande rektor sedan 2014. På Skolledargalan förra året fick Stojanka Drinic utmärkelsen ”Årets digitaliseringsledare”.

- Jag vill använda digitaliseringens positiva delar och vara en rektor som skapar de bästa utgångspunkterna för utveckling, både hos mina elever och mina medarbetare, säger Stojanka Drinic.

Hanna Bulldra, COO på Finance Recruitment.jpg

Har du någonsin förvrängt sanningen på en anställningsintervju för att öka dina chanser till jobbet? Den frågan kan uppfattas som konfronterande och för vissa personer anklagande. Men faktumet kvarstår att det är svårt att urskilja sanningen under en anställningsintervju. Att ljuga är ett starkt ord, men ofta har kandidater en ”egen syn” på sanningen. Hur kan du då ta reda på vad som stämmer?

Lediga jobb

Rektor till Rosendals skola

Arbetsgivare:

Kommun:

Omfattning:

Uppsala kommun

Uppsala

Heltid

Sök senast:

30 januari 2022 16:00:00

Om jobbet

Är du en erfaren och trygg skolledare? Har du erfarenhet av att starta och utveckla en skola? Nu söker vi en kunnig och engagerad rektor till Uppsalas roligaste rektorsjobb på Rosendals skola! Läs mer och sök jobbet!
Som rektor leder du den pedagogiska verksamheten och har fullt ledningsansvar för verksamhet, medarbetare, ekonomi, elevhälsa och arbetsmiljöfrågor. Du ansvarar för att bygga din egen ledningsorganisation och i det här uppdraget innebär det bl.a. att du kommer ha möjlighet att rekrytera en biträdande rektor.

KONTAKTUPPGIFT

Stefan Jakobsson, områdeschef, 018-726 05 75

Biträdande rektor

Arbetsgivare:

Kommun:

Omfattning:

Sandbackaskolan

Kungälv

Heltid

Sök senast:

6 februari 2022 16:00:00

Om jobbet

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Sandbackaskolan är en grundskola med verksamheterna F-6, fritidshem och den kommunövergripande grundsärskolan åk 1-6. Skolan ligger i ett bostadsområde i centrala Kungälv.
På skolan arbetar rektor och biträdande rektor i ett delat ledarskap, som ett team. Ni organiserar skolan genom tjänstefördelning, ekonomisk planering och löpande frågor. Huvudfokus är att ge alla elever förutsättningar att lyckas och möjliggöra skolans vision.

KONTAKTUPPGIFT

Catharina Bengtsson: 0303-238335

Stocksätterskolan söker en rektor

Arbetsgivare:

Kommun:

Omfattning:

Hallsbergs kommun

Hallsberg

Heltid

Sök senast:

30 januari 2022 22:59:00

Om jobbet

I Hallsbergs kommun är alla välkomna, oavsett vem man är, var man kommer från och vart man är på väg. Stocksätterskolan är en nyrenoverad F-6 skola med cirka 330 elever och fritidsverksamhet. Skolan har en stabil personalstyrka med många erfarna, skickliga och behöriga pedagoger.
Att vara rektor hos oss innebär att man tillsammans med skolans ledningsgrupp leder skolans utveckling på olika plan utifrån verksamhetens behov. En bärande del i uppdraget är att utveckla skolans systematiska kvalitetsarbete och det pedagogiska ledarskapet till förmån för våra elever och deras måluppfyllelse.

KONTAKTUPPGIFT

Skolchef

Arbetsgivare:

Kommun:

Omfattning:

Naturbruksförvaltningen

Skövde

Heltid

Sök senast:

1 februari 2022 23:00:00

Om jobbet

Naturbruksförvaltningen driver gymnasieutbildning inklusive särskola, vuxenutbildning inom yrkesvux samt yrkeshögskola med totalt ca 1000 studerande.
Genom starkt engagemang och kompetenta medarbetare driver och vidareutvecklar du Naturbruksförvaltningen för att nå de gemensamma mål som är satta. Du leder med hjälp av och genom dina rektorer.

KONTAKTUPPGIFT

Yvonne Kjell - 0722378734