top of page
I BLICKFÅNGET
EKM_Foto1_Pedagog-Linnea.jpg

Ekonomiska museet

Letar ni efter inspiration till undervisningen kring privatekonomi och ekonomisk historia? Ekonomiska museet erbjuder visningar och skolprogram om just detta och har också tagit fram ett spel om vardagsekonomi. Det mesta är dessutom kostnadsfritt att ta del av.

TVM_UTSTÄLLNING_9.tif

Vilka var egentligen vikingarna? Hur kommer det sig att de gjort sig både kända och ökända i hela världen? PÅ The Viking Museum får ni svaren. Ett spännande, intressant och lärorikt besök för skolklassen.

DSC_0942.jpeg

Karlsborgs Fästningsmuseum tar dig på en resa genom Fästningens byggnation, militärens historia samt även den Militära nutiden. 

NYHETER OM SKOLBESÖK

Utbildningar om matsvinn

Utbildningar om matsvinn för pedagoger och lärare inom förskola.

En webbaserad kurs för pedagoger som handlar om hur vi kan arbeta med den pedagogiska måltiden och matsvinn kopplat till lärande för hållbar utveckling och läroplanen.

Minister för en dag

Ge dina elever en introduktion till säkerhetspolitik i form av ett kostnadsfritt rollspel i regi av Folk och Försvar.

Missa inte att boka det scenariobaserade rollspelet "Minister för en dag" till hösten! Vi kommer till din skola. Läs mer och boka på vår hemsida.

En företagsam skola!

Följ med på Bessemerskolan i Sandvikens kommun, en företagsam skola och kommun där eleverna etableras på riktigt i det lokala näringslivet.

"Elever som får möjlighet att utveckla sin företagsamma drivkrafter i utbildningen, likt i Sandvikens kommun, kommer utan tvekan att möta branschens behov både i nutid och framtid"..

Tips på skolresa

Ett perfekt utflyktsmål i slutet av terminen är Siggebohyttan Bergsmansgård med 14 rum, 3 kök och Sveriges längsta loftgång från 1800-talet.

Siggebohyttan är en storslagen bergsmansgård med en spännande historia. Hela miljön med boningshus, uthus, gruva och utställningar berättar om den viktiga järnproduktionen i Bergslagen.

bottom of page