top of page
I BLICKFÅNGET
Elever räcker upp handen i klassrum

Minister för en dag

Utbildningen Minister för en dag genomförs av klasser och grupper över hela Sverige i syfte att ökar förståelsen och kunskapen om de mekanismer som idag styr internationell politik.

Friends skolungdomar.png

Forskningsbaserade verktyg

Du som skolledare kan hjälpa din personal på förskola och grundskola genom gratis tips på övningar, metoder och lektionsupplägg via Friends Kunskapsbank.

rfsu_skola_015.jpg

Har du koll på den nya läroplanen?

Nya skrivningar i läroplanerna innebär stora steg mot en sexualundervisning som ger eleverna kunskap och trygghet om sin kropp, sin sexualitet och sina gränser.

NYHETER OM LÄRARSTÖD

Pantchallenge blev succé!

Klasser över hela landet pantade ihop 50 000 kronor till Barncancerfonden.

Totalt kunde 50 000 kronor skänkas till välgörenhet. Den vinnande klassen valde att pengarna skulle skänkas till Barncancerfonden. För detta uppmärksammades de i TV4 och Efter Fem.

Digitala Nationella Prov

En del i införandet är att ni som skola behöver se till att lärare och personal kan legitimera sig digitalt för att administrera proven.

I vår tjänsteportfölj har vi samtliga av DIGG godkända e-legitimationer. Få tillgång till alla tekniska verktyg och resurser som krävs för att säkerställa smidiga och säkra digitala prov.

Framtidens miljöhjältar!

Som ledare inom skolan har vi ett ansvar att förbereda våra elever för utmaningarna de kommer att möta, särskilt för en hållbar framtid.

Miljöböckerna är gratis och riktade till låg- och mellanstadiet. Pedagoger och elever utmanas med övningar om klimat, biologisk mångfald, avfallshantering och Agenda 2030.

Var en modig vuxen!

Workshop i Stopp! Min kropp!

Workshop i Stopp! Min kropp! ger förutsättningar för viktiga vuxna som i sin vardag möter barn att känna sig trygga i hur man kan använda sig av Rädda Barnens material i Stopp! Min kropp!

Digitala Fredstorget

Nu lanserar Mänskliga Rättighetsdagarna digitala Fredstorget! En pedagogisk plattform för dig som undervisar i högstadiet och gymnasiet.

Engagera dina elever i mänskliga rättigheter, demokrati och fred. Ta del av seminarier, spela ett spel som utmanar eleverna eller gör en uppgift som får igång viktiga samtal i klassrummet.

Vad unga vill veta om sex

Vad vill eleverna faktiskt veta om sex och relationer? Hur kan skolan lyckas med sexualundervisningen?

RFSU:s fortbildningar ger tips på hur ni kan samtala om porr, hålla i sexualundervisning som är relevant, öppen och inkluderande och utgår från ungas tankar och funderingar. Boka idag!

Vad unga vill veta om sex

Vad vill skolungdomar faktiskt veta om sex och relationer? Hur kan skolpersonalen lyckas med sexualundervisningen?

RFSU:s utbildningar ger er tips på hur ni kan samtala om porr, hålla i sexualundervisning som är relevant, öppen, inkluderande och utgår från ungas tankar och funderingar. Boka idag!

Minister för en dag

Är du på jakt efter en interaktiv, händelserik och rolig aktivitet där eleverna får ökad kunskap om och förståelse för säkerhetspolitik?

Då ska du boka in rollspelet Minister för en dag!Övningen leds av Folk och Försvar i klasser över hela Sverige – helt kostnadsfritt.

Psykisk hälsa för alla!

Alla barn har rätt till sin psykiska hälsa - vill du vara med och göra skillnad för dina elevers framtid?

Elever som mår bra presterar bättre, och omvänt.
Vi vet det idag.

Nu erbjuder vi samtliga skolor att delta i en digital introduktion, med information om innehåll och metod. Boka din plats!

Stopp! Min kropp!

Nu lanseras workshop i Stopp! Min kropp! för skolpersonal.

Workshop i Stopp! Min kropp! ger förutsättningar för viktiga vuxna som i sin vardag möter barn att känna sig trygga i hur man kan använda sig av Rädda Barnens material i Stopp! Min kropp!

bottom of page