top of page
RFSU – Riksförbundet för sexuell upplysning
Undervisa i sexualitet, samtycke och relationer!

Har du koll på den nya läroplanen?

Nya skrivningar i läroplanerna innebär stora steg mot en sexualundervisning som ger eleverna kunskap och trygghet om sin kropp, sin sexualitet och sina gränser.

Sexualundervisningen ska främja elevernas hälsa och välbefinnande och stärka elevernas förmåga att göra medvetna och självständiga val. Det tydliggörs också att sexualundervisningen ska vara återkommande under hela skoltiden.

 

De nya skrivningarna ställer tydliga krav på skolor och rektorer. Är det dags för din skola att ta tag i sexualundervisningen? RFSU hjälper er gärna på vägen.

rfsu_skola_003.jpg

Utbildning för hela arbetslaget

Vad funkar och vad funkar inte när man pratar om sex och relationer med unga? Under en halvdagsutbildning får ni en introduktion till sexualundervisning och hur den kan integreras i olika ämnen utifrån den nya läroplanen.

 

Utgångspunkten är skolans kunskapsmål och främjande perspektiv. Vi ger er tips på hur ni kan hålla i sexualundervisning som är öppen, inkluderande och utgår från ungas tankar och funderingar.

rfsu_skola_009.jpg

Snacka porr, kommunikation och gränser

Hur kan man använda sexualundervisningen för att främja ömsesidighet och bra kommunikation — och motverka sexuella övergrepp?


Har ni redan kunskap om hur ni kan hålla i en öppen och inkluderande sexualundervisning så kan du tillsammans med dina kollegor fördjupa er i frågor om kommunikation, gränser och schysst sex. Vi pratar också om hur ni kan ha bra samtal om porr med era elever.

Boka en fortbildning med RFSU

Ta chansen och låt hela personalgruppen kompetensutvecklas inom frågor som rör sex och sexualitet.

Nyheter från RFSU
Vad unga vill veta om sex

Vad vill eleverna faktiskt veta om sex och relationer? Hur kan skolan lyckas med sexualundervisningen?

RFSU:s fortbildningar ger tips på hur ni kan samtala om porr, hålla i sexualundervisning som är relevant, öppen och inkluderande och utgår från ungas tankar och funderingar. Boka idag!

Gratis fortbildning v.46!

Passa på att delta i gratis fortbildning med RFSU den 14/11 och 16/11 kl.16-17 (digitalt på Zoom).

Under två tillfällen har du som jobbar i högstadiet/gymnasiet möjlighet att få prova på delar av fortbildningarna "Sexualitet, samtycke och relationer - steg 1 och 2", helt gratis!

Sexualundervisning i höst

Ska din skola jobba med sexualitet, samtycke och relationer? Ta hjälp av RFSU!

RFSU erbjuder digitala fortbildningar inom frågor som rör sex, relationer, porr, främjande sexualundervisning, metoder för samtal om kommunikation och gränser. Boka steg 1 och 2 idag!

UMO får 2022 års RFSU-pris

RFSU-priset har delats ut i över 30 år. I början på februari tillkännagavs vem som får priset för 2022. Och vinnare blev UMO.se!

"UMO har blivit en oumbärlig del av sexualupplysningen i Sverige och spelar en viktig roll i många ungas vardag", skriver RFSU i motiveringen. Läs mer på RFSU.se.

Vad unga vill veta om sex

Vad vill skolungdomar faktiskt veta om sex och relationer? Hur kan skolpersonalen lyckas med sexualundervisningen?

RFSU:s utbildningar ger er tips på hur ni kan samtala om porr, hålla i sexualundervisning som är relevant, öppen, inkluderande och utgår från ungas tankar och funderingar. Boka idag!

Vad vill ungdomar veta?

Vad vill skolungdomar veta om sex och relationer? Hur lyckas lärare med sexualundervisningen?

RFSU:s utbildningar ger er personal tips på hur de kan hålla i sexualundervisning som är ämnesintegrerad, öppen, inkluderande och utgår från ungas tankar och funderingar. Boka idag!

Sexualundervisning RFSU

Ska du undervisa i sexualitet, samtycke och relationer? Ta hjälp av RFSU!

RFSU erbjuder digitala fortbildningar inom frågor som rör sex, sexualitet, porr, främjande sexualundervisning, metoder för samtal om kommunikation och gränser. Boka steg 1 och 2 idag!

bottom of page