top of page
jobbintervju

Viktiga punkter i ditt CV

Det finns ett antal saker som en rektor bör tänka på när han eller hon skriver ett CV. Här är några tips.

Var tydlig med din professionella historia:

Var noga med att beskriva dina olika befattningar och ansvarsområden på ett klart och precist sätt. Använd gärna bullet points för att göra det lättare att läsa.

 

Fokusera på dina meriter och framgångar:

En rektor bör framhäva de meriter och framgångar som han eller hon har haft i sitt yrke, såsom att ha ökat elevernas resultat eller att ha förbättrat lärarnas utvecklingsmöjligheter.

 

Visa på din ledarskapserfarenhet:

En rektor bör visa på sin ledarskapserfarenhet, till exempel genom att beskriva hur man har lyckats leda och utveckla en organisation eller en grupp.

 

Var specifik:

Var noga med att vara specifik i dina beskrivningar av dina olika befattningar och ansvarsområden. Det gör det lättare för läsaren att förstå vad du har gjort och vad du är kapabel till.

 

Använd starka verb:

Använd verb som "ledde", "förbättrade" och "ökade" för att visa på dina framgångar och din förmåga att göra en skillnad.

 

Var professionell:

Glöm inte att ditt CV är ett professionellt dokument. Var noga med att inte inkludera för mycket personlig information och se till att formuleringar och språk är formella och lämpliga.

LI Wellbeing app 26.08.jpg
Forskningsbaserad elevhälsa

EdAider Wellbeing är ett forskningsbaserat digitalt verktyg, som hjälper skolledare, elevhälsoteam och mentorer att följa och förbättra elevernas mående med hjälp av data. Lär dig mer om hur verktyget fungerar – och om varför flera framstående skolledare redan använder det.

Kickar och Lugn bokomslag.jpg
Kickar och Lugn

Det hade varit den bästa av tid för några ögonblick sen i Sverige. Antagligen så hade alla startat med de bästa av avsikter, desperata att känna någonting som var större än det utstakade. Ett sätt att hålla sig undan ekorrhjulet. Men folk hade börjat försvinna. Allt hade gått fort, som på ett ögonblick.

Läs också...
bottom of page