top of page

SKOLA:

Kumla skola

REKTOR:

Anna Strandell

KOMMUN:

Tyresö

Modernisering och renovering av Kumla skola

Under sommaren 2023 startade den omfattande renoveringen av Kumla skola i Tyresö. Det är ett projekt där många kompetenser samlas för att modernisera och bygga om de fina men slitna 60-talsbyggnaderna inom ramavtalet med Tyresö kommun.

Kumla Skola

Kumla skola är en grundskola med drygt 700 elever från förskoleklass upp till årskurs 9. Den består av flera huskroppar med byggnadsdelar som på senare tid uppnått sin tekniska livslängd. Lokalerna har ett stort behov av nya ytskikt och behöver även anpassas till en mer ändamålsenlig skola. Projektet omfattar ombyggnad av kök, matsal och aula, låg- och högstadium, administration, fritids, slöjdsalar samt delar av skolgården.

- Kumla skola är en vacker skolanläggning som är väldigt inspirerande att jobba med. Det goda och täta samarbetet med Tyresö kommun har gett oss ett personligt engagemang vilket varit en stark drivkraft framåt. Vi har tillsammans åstadkommit bra kvalitet trots begränsad tidplan och hittat rätt väg för de bästa lösningarna på rimlig nivå i varje enskild fråga – från smått till stort, säger Anne Teresiak som är uppdragsansvarig arkitekt hos AIX Arkitekter.

bottom of page