top of page
Bråvallagymnasiet

SM-guld i svets till elev på Bråvallagymnasiet

Melcer Stenberg, som utbildar sig till rörtekniker med svetscertifikat, tog hem guld i Yrkes-SM i svets på torsdagen.

SM-guld i svets till elev på Bråvallagymnasiet

– Det känns bra, jag tror att jag vann på att jag tog det lite lugnare än de andra. Tävlingen har varit rolig och jag har lärt mig mycket, det har varit en bra erfarenhet, säger Melcer Stenberg.

De tävlande i svets-SM kvalar in genom lokala och regionala deltävlingar. Målet med tävlingen är dels att attrahera unga till yrket, dels att få fram en duktig representant till Yrkes-VM. Det innebär att Melcer får representera Sverige i VM i Shanghai 2026 och EM 2027.

Rörtekniker med svetscertifikat är en tvåårig yrkeshögskoleutbildning på Bråvallagymnasiet. Utbildningen bygger på svetskunskaper som finns på det Industritekniska programmet och VVS- och fastighetsprogrammet.

– Melcer är en väldigt driven, nyfiken och lättlärd kille som hela tiden vill lära sig mer. Rörtekniker med svetscertifikat är en spetsutbildning för dem som vill komma lite längre och vi jobbar hårt för att hålla hög kvalitet. Det här är första gången som någon från skolan vinner guld i svets-SM, tidigare har en elev tagit silver som bäst, säger Stefan Törnqvist, yrkeslärare och ansvarig för yrkeshögskoleutbildning på Bråvallagymnasiet.

bottom of page