top of page
Edströmska Gymnasiet

Edströmska Gymnasiet i Västerås tilldelas utmärkelse

Motorbranschcollege har med stolthet utsett 2023 års arbetslag. Utmärkelsen tilldelas Edströmska Gymnasiet i Västerås. Denna utmärkelse är baserad på flera kriterier, bland annat lärarnas samarbete över ämnesgränser, stöd från skolledning, samt lärarnas fortbildning och kompetensutveckling.

Edströmska Gymnasiet i Västerås tilldelas utmärkelse

- Vi är mycket stolta över utmärkelsen som vi fick i konkurrens med arbetslag på 29 andra certifierade Motorbranschcollege. Att bli uppmärksammad och belönad som årets arbetslag motiverar oss lärare att fortsätta vår utveckling för att ge våra elever den bästa undervisningen, säger Martin Jacobsson, förstelärare och yrkeslärare personbilsteknik Edströmska Gymnasiet i Västerås.

- Vårt mål är att lärarlagen ska samarbeta och utvecklas för att stärka den fordonstekniska utbildningen för eleverna. Vi har sett hur Edströmska Gymnasiets arbetslag utvecklats över tid och de är en värdig vinnare av utmärkelsen, säger Jonas Hehrne, verksamhetsledare Motorbranschcollege.

Motivering till utmärkelsen årets MBC-arbetslag:

”Denna skola har ett arbetslag som tillsammans skapar ett vinnande team där de verkligen visar att ensam inte är stark. Det kollegiala lärandet och infärgning mellan yrkes- och kärnämnen är väldigt gott utvecklat och ett föredöme för andra skolor. Ofta ser vi hur det smittar av sig på eleverna då nöjdheten med utbildningen är stor. Lärarna har också ett stöd från skolledningen och en god anda vi som besökare på skolan direkt känner av. Sveriges första gymnasium grundades i staden år 1623 av Johan Skytte, som var riksföreståndare vid den tiden. Och nu utser vi 2023 års MBC-arbetslag! Att skriva in i kommande historieböcker. Grattis Edströmska Gymnasiet i Västerås!”

Förutom äran mottar skolan 10 000 kronor som ska användas för att utveckla lärarlaget ytterligare.

Motorbranschcollege är ett kvalitetsledningssystem med sex kriterier för fordonstekniska gymnasier. 29 skolor är certifierade. Bakom Motorbranschcollege står Transportföretagen och IF Metall.

bottom of page