top of page
received_990337721697692.jpeg

År 2017 fick Camilla Andersson Sveriges Vägledarpris för sitt arbete med Jobbcirkus.

Sitt vägledningsarbete i Eskilstuna kommun och hennes och andras erfarenheter kring entreprenöriellt lärande finns återgivet i boken Rivna murar-byggda framgångar av Jan-Erik Nyström och Saga Järvinen. 

Skärmavbild 2021-08-26 kl. 09.28.08.png

Carolina Klüft avslutade sin idrottskarriär i augusti för nio år sedan. Skolledare.se har nyfiket närmat sig Carolina med frågan vad hon som olympisk mästare och världsmästare gör idag? Svaret är att Carolina har fortsatt varit medial bland annat som programledare och från och med 2019 är hon...

P3200110.JPG

Skolledare.se sprang på Michael Lindquist, utvecklingsledare i Huddinge kommun, beskriven av andra som ett socialt geni som driver igenom projekt genom samarbete, med glädje, humor och nytänk som verktyg.

Martin .jpg

Martin Odell är rektor på Gullmarsgymnasiet sedan 2017 och vi fick möjlighet att i förbifarten ställa några frågor till Martin om verksamheten och vad han som rektor identifierar vara viktigt.

Josephine22020.jpg

Josephine tar musiken till skolan

Som elev i den lilla norrländska kommunen Robertsfors i slutet av 1980-talet fick Josephine Forsman de musikaliska grunderna i det som vi idag känner till som punk och rockbandet Sahara Hotnights. Musikkarriären fortsätter -men Josephine har även ett annat jobb. 

_edited.jpg

En stark skolgårdsverksamhet?

Gustav Sundh, fritidspedagog och förstelärare i fritidspedagogik i Stockholmsregionen, brinner för det fritidspedagogiska lärandet – med rasten, utevistelsen och skolgården som sina främsta arenor.

Micke Hermansson.jpg

Grej Of The Day

Mikrolektioner om åtta till tio minuter där varje lektionstillfälle kretsar kring en specifik person, plats eller händelse.

Ulrika Lundh Snis.jpg

Ulrika Lundh Snis

Sveriges enda vicerektor för arbetsintegrerat lärande, AIL, finns på Högskolan Väst.

Semira Skolledare.jpg

Prisbelönt

Semira Vikström, rektor, har både nominerats och tilldelats ett flertal utnämningar.

Tre rektorer.jpg

Första besöket

Ulrika Lundin, Petra Granlund och Camilla Radovan kommer att vara rektorer på nya Parkdalaskolan.

bottom of page