top of page

En resurs för konflikthantering och skolmedling

Sedan 2009 har Medlingscentrum erbjudit utbildningar i konflikthantering och skolmedling till grundskolor och gymnasieskolor runtom i Sverige. Medlingscentrums syfte är att hjälpa skolor att skapa en trygg och trivsam lärmiljö där eleverna kan utvecklas och lära sig samarbeta på bästa möjliga sätt.

Konflikter är oundvikliga i en skolmiljö, men de behöver inte leda till att eleverna mår dåligt eller att lärandet störs. Genom att lära sig att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt kan skolpersonalen skapa en miljö där eleverna lär sig att kommunicera på ett bra sätt och respektera varandra.

Medlingscentrum erbjuder två olika tjänster för skolorna. Dels halv- och heldagsutbildningar i konflikthantering och skolmedling för all personal. Dels värdegrundsmaterialet "Bråka Smartare, lektioner i konflikthantering för F-6". 

Halv- och heldagsutbildningarna är anpassade för all skolpersonal och lär dem hur de kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Skolpersonalen lär sig att medla mellan eleverna och hjälper dem att hitta en lösning på sina konflikter. 

Anmäl dig till våra kostnadsfria webbinarier för att ta del av verktygen. De ger en bra introduktion till konflikthantering och skolmedling och är ett utmärkt sätt för skolorna att lära sig mer om Medlingscentrums verksamhet.

Värdegrundsmaterialet Bråka Smartare

Bråka Smartare är ett lektionsmaterial speciellt utformat för elever i årskurs F-6. Materialet är enkelt att använda och ger eleverna verktyg för att hantera konflikter på ett bättre sätt. Bråka Smartare innehåller tydliga talmanus, bildspel och konkreta övningar som hjälper eleverna att kommunicera på ett bra sätt. 

Blir du nyfiken på Bråka Smartare? Klicka på knappen nedan för info samt tillgång till en kostnadsfri provlektion från materialet! Vi erbjuder också kostnadsfria webbinarier om Bråka Smartare 2 gånger om året. 

bottom of page