top of page
diagram svensk skola.png

Lite mindre stökigt

Vandaler och inbrottstjuvar kan påverka trivseln på en skola under lång tid. Larm och högteknologiska dörrar är oftast inget större hinder för den som vill in och knycka datorer eller bara förstöra.

Ett exempel från en svensk skola på hur kostnaderna kring glaskross minskade efter att ha satt in säkerhetsfönster från Hammerglass.

Skolan ska inte vara en miljö där det förekommer krossade rutor eller inbrott, det bidrar till dålig trivsel och kostar en massa pengar att åtgärda. Och för den som har arbetsmiljöansvar så är förstås trivsel i form av en hel skola en viktig faktor – precis som elever ska trivas så ska även lärare och övrig skolpersonal göra det. Och då är en hel och välskött skola av stort värde.

Har skolan problem med en busskur som slås sönder?

Kolla vår film – vi har löst problemet.

- Hammerglass har visat sig vara räddningen för många skolor där övriga insatser inte räckt till och där kostnaderna för vandalismen skenat. Vi har till exempel samarbetat med Uppsala kommun där notan kring sönderslagna fönster hamnade på flera hundratusentals kronor för en och samma skola under ett år – tills dom satte in våra säkerhetsfönster. Sedan dess har inte en ruta krossats, konstaterar Truls Nilsson, Hammerglass Fastighet.

Mikaela Lindqvist är Säkerhetsansvarig på Uppsala kommuns Skolfastigheter:

- Vi har tjänat in vår investering många gånger om. Men i mitt uppdrag som säkerhetsansvarig ska jag inte enbart se till kostnader, vi ska leverera trygga och säkra skolmiljöer i kommunen. Det innebär att vi ska minska risken för stöld, inbrott, skadegörelse och glaskross, allt som leder till otrygghet för elever och lärare.

Hammerglass ”skolfavoriter”:

  • ISOLER fönstersystem med isolerglaskassett – lämpar sig utmärkt vid byte av fönster eller nybyggnation av skola och ger ett mycket högt skydd.

 

  • Add-On tilläggsprofiler monteras utanpå befintliga fönster och förhindrar vandalism och inbrottsförsök.

Ett exempel från en dansk skola på hur kostnaderna kring glaskross minskade efter att ha satt in säkerhetsfönster från Hammerglass.

bottom of page