Maria Dufva & Frida Garell
Värsta bästa tonåren
- Maria Dufva & Frida Garell

Med Värsta Bästa Tonåren får läsaren veta MASSOR. Bland annat hur ett besök på ungdomsmottagningen kan gå till, läsa om barnfattigdom, våld i unga relationer, fysisk och psykisk hälsa, självmord, sexualiteter, identiteter, hud och hår och sååå mycket mer. VBT är fylld med fakta om relevanta ämnen och täcker upp där många vuxna missar att finnas och ta dessa livsviktiga samtal.

Maria Dufva & Frida Garell

"Äntligen är vår älskade bok här! Boken som tar upp det där som alla barn och unga har rätt att veta under sina tonår. Utifrån våra yrkesroller vet vi att barn och unga både vill och kan prata om allt, men att många vuxna duckar för vissa samtal. Men kunskap är ju allt! Därför beslöt vi oss för att skriva en bok som verkligen utbildar läsaren."

Eftersom det är så olika förutsättningar vad gäller barns och ungas möjligheter till viktiga samtal i hemmen är skolan den rättvisaste plattformen för att lyfta det som händer under tonåren. Skolan ska förhålla sig till läroplanen och läroplanen påverkas av hur vårt samhälle förändras. Med start höstterminen 2022 ska undervisningen fokusera på samtycke, relationer och innehålla porrkritiska samtal. VBT gör allt detta och den särskilt utformade lärarhandledningen är direkt kopplad till läroplanen.

Som vi alla vet är tonåren en enormt spännande och utmanande tid att prata om. Vill ni att vi kommer till er skola eller verksamhet och föreläser? Boka oss via Athenas med "skolledare" som referens.

Värsta bästa tonåren bokomslag.jpeg