top of page

Nu blir det enklare att förstå utvecklingen i världen

Nu finns en ny digital kunskapsplattform som genom lättillgängliga och intresseväckande fakta gör det enklare att förstå utvecklingen i världen och låter elever göra sin röst hörd i resan mot en hållbar framtid.

Blir världen bättre? Det är en fråga med många svar. Många av oss lever längre, friskare och rikare liv. Men vårt sätt att leva utsätter planeten för stor press och krig och konflikter skakar vår värld. Blirvärldenbättre.se är utvecklad för att ge elever ökad kunskap om den komplexa värld vi lever i och få möjlighet att göra sin röst hörd i frågor om hållbar utveckling.

“Under en längre tid har den globala utvecklingen gått i rätt riktning. Den extrema fattigdomen har minskat, demokratier har växt fram, jämställdheten ökar och många människor har fått det bättre. Men på senare tid, inte minst efter pandemin, riskerar utvecklingen att delvis stanna av på grund av klimatförändringar, krig och konflikter. Kunskap kring de utmaningar vi står inför utgör första steget för att vi ska kunna agera. Därför är UNDP:s verktyg ”Blir världen bättre?” så viktigt” säger biståndsminister Matilda Ernkrans.

Skolmaterial UNDP

“Blir världen bättre?" är en vidareutveckling av UNDP:s populära bok med samma namn, som distribuerats i över tvåhundra tusen exemplar i Sverige. Genom visuell presentation av fakta och statistik gör plattformen det enklare att förstå de utmaningar och möjligheter som vi står inför - och kanske komma lite närmare svaret på frågan: Blir välden bättre?

Den nya plattformen finns nu tillgänglig på: blirvärldenbättre.se. Individuella framsteg kan enkelt följas på plattformen, som är skapad för att med enkelhet kunna användas som lektionsmaterial. En lärarhandledning med övningar för klassrummet kommer att finnas på plattformen inom kort.

"Blir världen bättre?” har tagits fram av UNDP Sverige med stöd av Sida.

bottom of page