Lärare med elever

Enklare elevhälsa

Prorenata Journal är ett webbaserat dokumentationssystem med användarvänlig utformning framtaget för att passa alla verksamheter med behov av att föra journal på ett snabbt och säkert sätt.

Carin-Hansson-2.jpg

Elevappen var en revolution

Tidigare var Carin Hansson en av många användare av StudyBee. Idag är hon anställd på bolaget och en entusiastisk ambassadör. “Fler skolor måste upptäcka hur kraftfullt StudyBee är för att stötta eleverna,” säger Carin Hansson.

Wellbeing edaider.png

Förstå och förbättra skolans välmående

EdAider är ett svenskt företag som utvecklats utifrån forskning inom teknikstött lärande, och i nära samarbete med svenska skolledare och lärare. 
EdAider Wellbeing är ett nytt digitalt verktyg från EdAider som skolledare, elevhälsoteam, mentorer och individuella lärare kan använda för att förstå och förbättra elevernas mående.

Lärare och elev

SkolPool Elevhälsa – Online

Nu erbjuder SkolPool vårdgivaransvar på entreprenad digitalt för skolor upp till 100 elever.

På mindre skolor, där elevantalet är färre än 100 elever, har det länge funnits en efterfrågan av en samarbetspartner gällande elevhälsans medicinska insats (EMI).

barn som läser bok.jpg

Digitalisera skolans bibliotek

Cicero är utvecklat av det danska IT-företaget Systematic och bygger på en webbaserad teknik, vilket medför att eleven alltid har skolbiblioteket tillgängligt och smidigt kan söka och reservera boken i klassrummet eller hemma i soffan. 

barn i förskola.jpg

Utbildning om diabetes

Ungefär 7 000 barn i Sverige har diabetes typ 1. Statistiskt räknat skulle det därmed kunna finnas ett barn på nästan varje skola. Det innebär att de flesta rektorer har ansvar för egenvården under skoltid när det gäller barn med diabetes.

Diabetesförbundet vill öka kunskapen hos personalen genom en kompletterande utbildning.

klassrum.png

För det moderna klassrummet

Electro Waves importerar högkvalitativ ljud- och videoutrustning, scenljus och underhållningsindustriprodukter till Sverige. Det familjeägda företaget grundades i Finland 1999 och startade sin verksamhet i Sverige 2017. För utbildningssektorn erbjuder företag t.ex. CTOUCHs stora interaktiva pekskärmar och IPEVOs mångsidiga dokumentkameror, som är perfekta för moderna klassrum.

Föreläsare Tobaksbarn -Sonia Hammi och Jo sefin Airas.jpeg

Motivera elever att avstå tobak

Vill din skola ha stöd i det tobaksförebyggande arbetet? Ta del av A Non Smoking Generations digitala föreläsning - Barnarbete i ny förpackning - om hur tobaksindustrin kränker mänskliga rättigheter och hindrar global hållbar utveckling. 97 procent av tillfrågade elever har uppgett att föreläsningen innehåller argument för att avstå från tobak.

Digitala studiebesök .JPG

Digitala studiebesök

Studieyrkesvägledare har svårt att hitta praktikplatser till elever när många arbetsplatser fortfarande inte har öppnat upp kontoren helt. Digitala studiebesök och möten med personer i yrkeslivet kan vara ett sätt att få till givande möten där skoleleverna får en inblick i eftertraktade yrken som kan kännas abstrakta.

1_Martin_Lackéus_.jpg

Svensk förskola och skola ska vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet, det säger skollagen. Men hur ska vi veta att lagen uppfylls om inte undervisningen utvärderas på ett vetenskapligt sätt? Och hur ska det kunna göras mitt i en stressig vardag? Om just de frågorna handlar forskaren Martin Lackéus bok Värdeskapande vetenskapande – en konkret metod för personal i skola och förskola.