Resultattavlan tavlan~~POS=HEADCOMP
Skapa resultat och må bra

Hur jag ökade min förmåga att skapa resultat och må bra med 42% på åtta månader.

"Idag är jag mycket närmare den ledare jag vill vara"

"Resultatet blev att jag under 2020 lyckats att uppnå

alla mina mål."

Året var 2018 och jag hade bestämt mig för att satsa på mig själv för att växa både arbetsrelaterat och privat. Jag hade just börjat på ett nytt jobb och såg fram emot att få finslipa mina förmågor att leda mig själv och andra. Hösten innebar regelbundna träffar med min coach Anna Landegren. Vi träffades varje månad och tog oss metodiskt igenom Nya Ledarskapets program bestående av teori, praktiska övningar och aktiviteter. Jag blev coachad i att kunna sätta attraktiva och smarta mål på kort och på lång sikt med bibehållen motivation, byta och bryta tankevanor eller handlingar, prioritera mellan viktigt och bråttom och kunna säga nej och kunna säga ”good enough”. Som ledare stärktes jag i att kunna skapa delaktighet i grupper och att fatta bra beslut i stunden.

Idag, två år senare har jag ett helt annat sätt att se på att och hur jag kan påverka och nå fram till mina innersta önskningar- både i privat och i arbetslivet.

Jag hanterar tid på ett annat vis nu och vet att lägga tid på "rätt" saker i verksamheten. 

Idag är jag mycket närmare den ledare jag vill vara, den som skapar tid, lyssnar medvetet och är närvarande i verksamheten.

Som en summering och en avslutning på programmet skrev och illustrerade jag ett slutord till mig själv. Det bestod i tre privata mål och tre arbetsrelaterade mål. Jag valde att formatet skulle vara i bilder, fotade med min mobilkamera, och dessa fick stå inom glas och ram på min byrå så att jag såg dem varje dag. Resultatet blev att jag under 2020 lyckats att uppnå alla mina mål. Jag blev själv förbluffad och djupt imponerad över att jag själv har klarat av att bryta mönster. Jag har idag förstått hur viktigt det är att tillåta sig att drömma stort och att vi alla har en obegränsad potential i att förändras och utvecklas i den riktning vi vill. Med hjälp av samtal, affirmationer och bilder lyckades jag även förändra både förhållningssätt och vanor som tidigare var en del av mig.

 

Nu i oktober är det dags att byta ut mina uppfyllda mål. Jag ska fortsätta att våga tänka stort och större om min kapacitet. Jag både kan och vet hur.

Anna Landegren.jpg
Anna Landegren

Licensierad Ledarutvecklare

070-207 39 13

anna.landegren@nyaledarskapet.se

Min profil på LinkedIn

Nya Ledarskapet | Falugatan 3 | 113 32 Stockholm
www.nyaledarskapet.se

Säkerheten först

Hur är det med den enskilda skolans förutsättningar gällande riskhantering kring väpnat våld? 

Semiras lednngsgrupp

På Visättraskolan i Huddinge kommun har personalen haft all anledning att fira framgångar.

OBM-boken

OBM-boken Psykologi för ledare svarar på frågorna hur och varför människor agerar som de gör på sina arbetsplatser.

Goda exempel

Läs om goda exempel och framgångsrecept från andra skolledare.

Läs också...

Anna Landegren är coach och ledarutvecklare. Hon är även civilingenjören som bytte bana till att stärka andras självledarskap och förmåga till att skapa resultat och välmående. Skolledare.se blev nyfiken och bad Anna berätta mer;

 

-Att lära nytt är relativt lätt, men att ändra sitt beteende och sina vanor är mycket svårare. 

Att möta Myrthel idag, två år efter vi började vår resa, för att se de förändringar hon övade på kämpade med då och som nu är självklara vanor gör att jag vill vissla både på väg till jobbet och på väg hem säger Anna.

 

Vad är Nya Ledarskapet?

Nya Ledarskapet utvecklar organisationer, människor och affärer i personligt ledarskap. 

I en forskningsbaserad, strukturerad process tränas självledarskap över tid för att skapa förändring som håller över tid.