top of page
proteinpannkakor.jp2

Finska influencern Kira Kosonen delar sitt bästa pannkaksrecept i samarbete med Forever Living.

Till detta recept passar Forevers proteinpulver Forever Ultra Vanilla utmärkt. Utblandad i vätska funkar den som måltidsersättning men själv använder jag det som ett tillskott i de här pannkakorna. En skopa Ultra Vanilla-pulver innehåller 21 g protein.

Du behöver inte göra mer än att hälla råvarorna i en blender eller använda en mixerstav och steka pannkakssmeten i kokosolja. Själv älskar jag att steka pannkakorna i en plättpanna men du kan också göra 1–2 större pannkakor i en vanlig liten stekpanna. Tänk då på att steka på ganska låg värme eftersom det tar längre tid för pannkakorna att stelna innan du vänder dem och du vill inte att de ska brännas på andra sidan. 

Forever Ultra som används till de här pannkakorna finns också med chokladsmak men jag tycker att vaniljsmaken passar bättre. Chokladalternativet använder jag i stället i olika smoothies!"

 

Proteinpannkakor:

1 banan

3 ägg

1 skopa Forever Ultra Vanilla

½ dl mandel- eller havredryck

Mixa allt i en blender. Dekorera med bär och yoghurt, toppa med honung. Lägg gärna en klick turkisk yoghurt ovanpå pannkakorna, och servera med bär och lite honung.

Text: Kira Kosonen @kira_kosonen

Foto: Hanna Väyrynen @strictlystyle

KIRA KOSONEN

Snabba proteinpannkakor

"Utöver kosttillskott är det också viktigt med en balanserad kost, men ibland under stressiga dagar orkar jag inte lägga så mycket tid på matlagning. Som tur är har jag ett par knep att ta till då, som till exempel att laga proteinpannkakor! De här är jätteenkla och snabba att laga och håller en verkligen mätt. De är också ett lättare alternativ till exempelvis frukostbordet än traditionella pannkakor och hjälper mig att hålla sötsuget borta."

Frida Kosonen.jp2
bottom of page