top of page
Elever hos Örebro Läns Museum

Välkommen med din klass 

Örebro Läns Museum erbjuder visningar och program på teman kring konst, historia och hållbarhet. Museet planerar gärna besöket tillsammans med er utifrån era förutsättningar och önskemål.

För bokning och prisuppgift kontakta oss museipedagoger:

Johanna Björck, 019-602 87 11 & Lisa Lundqvist, 019-602 87 45

Elever besöker "Sensationella gravfynd från plaståldern".

BOOM I BERGSL AGEN

Utställningen Boom i Bergslagen berättar om järnet i länet under medeltiden. Under visningen får klassen lära sig mer om hur man gjorde järn, om bergsmännens privilegierade ställning och hur landet Sverige tog form.

BARNET I TORNET

I utställningen möter vi Jan Håfströms konst. Det handlar om döden, om hopp och om att lyssna till andras berättelser. Men också om hur det är att arbeta som konstnär och om att få berätta sin egen historia.

MÖJLIGHETERNAS SPEGEL, SINNENAS BEGÄR

Utställningen tar upp en av vår tids viktigaste frågor - konsumtion kontra hållbarhet. Innehållet kopplar även till teman såsom industrialismen och 1800-talet.

SENSATIONELLA GRAVFYND FRÅN PLASTÅLDERN

Örebro läns museums pedagoger besöker din skola med utställningen som finns i Mobila museet. Det handlar om våra möjligheter att påverka utvecklingen och leva i samspel med de planetära gränserna. Eleverna får se en introduktionsfilm och en utställning och därefter spela ett spel med koppling till de globala målen.

SIGGEBOHYTTANS BERGSMANSGÅRD

Vid ett besök på gården får klassen veta mer om bergsmän och järnbruk, och ta del av spännande berättelser om de män, kvinnor och barn som bodde på Siggebohyttan och arbetade på gården, i gruvan och i hyttan.

ARBETARMUSEET GRÅBO I KARLSKOGA

Gråbo är en gammal arbetarbostad åt Bofors bruk. De tre lägenheterna som visas som museum är från 1885, 1918 och 1942. De yngre eleverna får klä sig i tidstypiska kläder och prova redskap från förr. För de äldre eleverna kan visningen ha ett fokus på återbruk.

DSC_0115.jpg
bottom of page