top of page
Rektor Lingenäs.jpg

Skicklig rektor sökes

Vi rekryterar nu en skicklig och trygg rektor för förskoleklass, lågstadiet och fritidshemmet till Väskolan, som tillsammans med två rektorskollegor och medarbetare ska leda den pedagogiska utvecklingen framåt på skolan. Väskolan omfattar verksamhet från förskoleklass och fritidshem till grundskola från årkurs 1-9 och är uppdelad på tre skolenheter. Skolan har ca 70 anställda och cirka 500 elever.

Sista ansökningsdag   2023-02-26

Förutom dina två rektorskollegor, finns administrativt stöd, förstelärare, specialpedagoger, elevhälsa och skolbibliotekarie som resurs för elevernas utveckling och lärande. Det innebär att du får möjlighet, att tillsammans med dina rektorskollegor och med vår engagerade personal, anta de utmaningar som finns och driva den pedagogiska utvecklingen framåt. I ditt uppdrag ingår att säkerställa att goda resultat uppnås i en stimulerande, trygg och utvecklande miljö.

I uppdraget ingår alla ordinarie rektorsuppgifter så som att operativt vara närvarande i verksamheten och leda den mot goda elevresultat, ligga i framkant vad gäller skolutveckling och att värna om en god och attraktiv arbetsmiljö. Det innebär att du jobbar proaktivt, med en stor portion nyfikenhet samt ett stort intresse för omvärldsanalys. Du ser samverkan med de fackliga företrädarna som ytterligare en viktig förutsättning i ditt arbete.

Väskolan är belägen på den natursköna Kristianstadsslätten ca 1 mil söder om Kristianstad. Stadsbusslinje 2 går ofta och stannar precis utanför skolan. Skolan genomgick 2008-2010 en omfattande renovering.

Kristianstad_logo_cmyk.png
bottom of page