istock-171951785.jpg

 Digitalisera skolans bibliotek! 

Cicero är utvecklat av det danska IT-företaget Systematic och bygger på en webbaserad teknik, vilket medför att eleven alltid har skolbiblioteket tillgängligt och smidigt kan söka och reservera boken i klassrummet eller hemma i soffan. 

 Norrköping är en av flera kommuner som använder Cicero som en helhetslösning i alla kommunala grundskolor och även förskolebibliotek. 

- Med Cicero har vi ett användarvänligt system där skolorna kan registrera sitt material och där elever och lärare enkelt kan söka efter litteratur. Cicero uppfyller kraven i både stora och små skolor. Vi är riktigt glada att bibliotekarierna har stöd under hela arbetsdagen, säger Mats Svensson, utvecklingsledare i Norrköpings kommun. 

 

I Danmark har alla kommunala skolbibliotek använt systemet sedan 2015. Cicero har därmed testats grundligt och stödjer de svenska kommunernas strävan att alla elever ska ha tillgång till ett skolbibliotek. 

- Cicero är ett bibliotekssystem som tillgodoser de behov och krav som finns, i ett flexibelt och användarvänligt system. Med Cicero får skolorna en grundligt testad, mångsidig och prisvärd produkt, utan att kompromissa med kvaliteten, säger Pernilla Wikman, Senior Business Development Manager på Systematic.

 

Bibliotekslösningen Cicero ger dig och din skola ett användarvänligt verktyg, som stöder bibliotekets arbete och gör det enkelt att få en överblick över låntagare, lån och bestånd. Lärare, elever och vårdnadshavare ges möjlighet att söka och reservera bibliotekets böcker via webbkatalogen Cicero surf. Flertalet skolor lägger även in skolans läromedel i Cicero som innebär en stor besparing, då skolan får koll på hela sitt bestånd och undviker all slags svinn av material. 

Vill du veta mer om Cicero?