Digitala studiebesök .JPG

Digitala studiebesök hos framtidens arbetsgivare inom IT/tech

Studieyrkesvägledare har svårt att hitta praktikplatser till elever när många arbetsplatser fortfarande inte har öppnat upp kontoren helt. Digitala studiebesök och möten med personer i yrkeslivet kan vara ett sätt att få till givande möten där skoleleverna får en inblick i eftertraktade yrken som kan kännas abstrakta.

Kodcentrum har tre digitala studiebesök hos Spotify, Schibsted och Ericsson under Digitalidag den 15 oktober, samt ett panelsamtal i samarbete med Nexer om jämställdhet och framtiden inom tech. Våra studiebesök är ett sätt att ge elever i årskurs 6-9 en inblick i yrken som kan vara svåra att förklara och förstå.

 

Digitala studiebesök hos välkända företag

Mobil kommunikation hos Ericsson

Vi börjar hos Ericsson klockan 13.00-13.30 på temat “Kommunikation igår, idag, imorgon”. Som en av världens största tillverkare inom nätverk för mobil kommunikation vilket är en av grundpelarna för vår digitala värld, har de en spännande verksamhet att presentera. Med över 100 000 anställda ryms det också en mängd olika yrkesroller i företaget Ericsson.

Panelsamtal om jämställdhet med Nexer

Klockan 13.30-14.00 bjuder Nexer in till panelsamtal där vi får ta del av unga kvinnor från gymnasiet, högskola och arbetslivet som valt en tech-inrikting och delar med sig av sina personliga val, vad de spår kommer att hända i framtiden och breddar bilden av vem som passar in och behövs i tech/it-branschen.  

Digital media hos Schibsted

Mediekoncernen Schibsted öppnar upp sitt kontor och låter oss få en inblick i mediavärlden klockan 14.00-14.30. Digitaliseringen är ständigt närvarande och aktuell i världen av böcker och tidningar, hur fungerar transformeringen hos Schibsted?

Framtidens resande med Spotify

Vi avslutar hos Spotify som tar oss med på en resa in i framtiden. Deras innovationer kommer att göra det möjligt att ta med musik på ett helt nya sätt. Spotify bjuder in oss klockan 14.30-15.00.

Boka in klasser idag!

Det bästa är att det enda ni behöver göra är att anmäla er! Eftersom studiebesöken är digitala kan vi ta emot och välkomna hur många klasser som helst. Ni får ett intressant och givande studiebesök hos företag som det kan vara svårt att få tid och möjlighet att besöka. Vi får chansen att visa upp en bransch där efterfrågan på kompetenta personer är hög. Vi får också chansen att visa på bredden av yrkesroller inom branschen inför framtida studie- och yrkesval.

Vi ses på Digital idag den 15 oktober!

OM KODCENTRUM

Kodcentrum är en ideell förening som med hjälp av ideella krafter i skolor, myndigheter, kommuner och näringsliv gratis introducerar barn till programmering och digitalt skapande. 

info@kodcentrum.se

www,kodecentrum.se