Lindome-4.jpg

Hållbar inredning

Noas Sweden har sedan tidigt 1990-tal tillverkat möbler och de har sedan många år tillbaka tillverkat inredning för skolor och andra offentliga miljöer. De arbetar med all sorts material och lägger stor vikt på kvalitet, kostnadseffektivitet, säkerhet, miljö och service.

NOAS skapar tillsammans med er en inredning som är modern, bekväm, miljövänlig och säker för era elever, där både elever och personal får en lugn och harmonisk arbetsplats. Den rätta inredningen är ett viktigt redskap för att stötta elevernas utveckling och allas trevnad.

Tillsammans med NOAS erfarna projektledare tar ni fram just den optimala inredning som ni drömmer om att ha i er skola. Detta gör att er skola blir unik. Begränsningarna är obefintliga gällande idéer och materialval. Med speciallösningar kan ni göra plats på ställen som tidigare inte kunnat utnyttjats och göra det till en aktiv del av er skola. Ni skapar tillsammans en miljö som väcker lusten att lära och där kreativiteten blir stor för era elever men samtidigt skapar en lugn och harmonisk miljö.

NOAS följer er under hela resans gång allt från idé till leverans för att ni som kund ska kunna känna er trygg och nöjd.

Skolinredning som NOAS har gjort är allt från lilla möbeln till helhetslösningar för ex kapprum, matsalar, bibliotek, lärarmiljöer, klassrum, samlingsrum för elever och andra miljöer där elever vistas.

De har också tagit fram en speciell bordsserie RUTHAN som är tålig och lämpad för tuffa skolmiljöer. Tillsammans med SISAB har de utvecklat en serie tvättrännor i Corian® Solid Surface för just skolor.

Produkter från NOAS är miljöbedömda i Sunda Hus och Byggvarubedömningen och de platsar i miljöbyggnader guld och silver.

Bordet RUTHAN

Tillsammans med användare inom skola har NOAS tagit fram en bordserie som kallas för RUTHAN. Det är hållbart och tål den tuffa miljön i skolor. Det har de goda egenskaperna som till exempel att det är lätt att rengöra, underhålla och förnya. Ni kan få det mått på borden som ni önskar både i höjd och storlek. Bordet är testad av RISE med toppbetyg på ytans hållbarhet.

Bordskivan har en kärna som är tillverkat av ett ljudabsorberande material och toppskivan är av Corian® Solid Surface, som ett porfritt och giftfritt material. Detta medför att bordskiva är lättskött och bakterier och smuts inte får fäste. Detta är en stor fördel då spridning av bakterier minskas, detta är passande i dessa pandemitider.

Bordskivans kärna är en av marknadens bästa ljudabsorbenter vilket ger en dämpning upp till 12dB av kontakt- och luftljud. Toppskivan av Corian® Solid Surface tillsammans med den ljudabsorberande kärnan ger dovare ljud från ex ”skrammel” än vad ett hårt laminat ger, vilket ger en lugn och behaglig inlärnings- och arbetsmiljö för både elever och skolpersonal.

Att bordet enkelt kan underhållas och repareras innebär en minskad kostnad för verksamheten då man sällan eller aldrig behöver byta ut hela skivan. Dessutom upplevs ytan varm, mjuk och behaglig.

Detta bord passar utmärkt i klassrum, matsalar, bibliotek, lärarrum samt lek- och pysselrum på förskolor.

NOAS Tvättränna i Corian

NOAS Tvättrännor är utvecklade tillsammans med SISAB och finns i olika utföranden. De har alla en mjuk och fin form med rundade hörn vilket minskar skaderisken om man skulle stöta emot hörnen vid lek. Tvättrännorna är utvecklade för skolor och förskolor där man har höga krav på hygien, slitage, säkerhet och hållbarhet. Tvättrännorna finns i två olika djupmått. Den grundare modellen gör det lättare för mindre barn att nå fram till blandaren.

Skolarkitekterna efterfrågade en tvättränna som kunde användas för lek och plask i kombination med den traditionella tvättrännans funktion. NOAS utvecklade då en tvättränna som kallas Vattenlek. Den är i två nivåer vilket gör att den kan användas för små och stora barn. Höjdskillnaden mellan hoarna ger också barnen möjlighet att skapa ett vattenfall. Denna har blivit mycket populär på förskolor.

Tvättrännorna är tillverkade i CORIAN® Solid Surface, ett porfritt material med mjuka och skarvlösa ytor. Enkelt att städa och underhålla, hållbart och bestående, kan enkelt förnyas och repareras och har högt motstånd mot fläckar.

Tvättrännan är miljöbedömd i Sunda Hus med miljöbedömningen A som gör att de enkelt kan installeras i miljöbyggnader guld och silver.

Referenser

Noas har många goda referenser efter att ha genomfört i många inredningsprojekt i olika skolor i landet. Ett av de senare projekten är Baggeboskolan i Tibro som har utnämnts till Årets Bygge 2021 i kategorin Samhällsfastigheter, där var NOAS med tog fram merparten av inredningen och samt delar ytterfasaden i träpanel som utformar namnet på skolan.

Besök deras hemsida www.noassweden.se och se en del av deras projekt under fliken Galleri.

IMG_20191011_135844.jpg
IMG_20200804_104500.jpg
IMG_20200203_175801.jpg