top of page
Crime Scene Tape

Fyra vanliga misstag

Rektorns ansvar är inte alltid enkelt att bära. Här listar vi fyra vanliga misstag som bör undvikas för en smidigare arbetsdag som skolledare.

Fyra vanliga misstag att undvika

1. Riskbedömning
Inför aktiviteter utanför skolan, som till exempel simundervisning, så måste en ordentlig riskbedömning göras. Har ni tillräckligt antal personal med er? Vet ni hur det ser ut där aktiviteten kommer att äga rum?

 

2. Delegera
Du kan inte göra allting på egen hand och förvänta dig konstanta toppresultat. Ett stort misstag är att inte vara bekväm med att delegera arbetsuppgifter.

 

3. Fortbildning
Missa inte att utbilda och hålla din personal uppdaterade om viktiga lagar och regler som gäller skolans värld.

 

4. Motstånd
Tryck skapar allt som oftast mottryck. Fundera en stund innan du börjar argumentera och försvara när du möter personal som inte håller med dig.

multimedia
Följ oss på Instagram

Om du inte redan gör det  så följ Skolledare.se på Instagram. 

Där får du ta del av nyheter, tävlingar och uppdateringar innan alla andra.

LI Wellbeing app 26.08.jpg
Forskningsbaserad elevhälsa

EdAider Wellbeing är ett forskningsbaserat digitalt verktyg, som hjälper skolledare, elevhälsoteam och mentorer att följa och förbättra elevernas mående med hjälp av data. Lär dig mer om hur verktyget fungerar – och om varför flera framstående skolledare redan använder det.

Junis.png
Vuxna som vet

15 procent av alla barn i Sverige påverkas negativt av en förälders drickande, men bara enstaka procent nås av samhällets stöd. Barnorganisationen Junis har Vuxna som vet, en kunskapsportal för att fler vuxna ska få kunskap och förmåga att upptäcka och stötta barn som far illa.  

Läs också...
bottom of page