top of page
svn_annons_skolledare.se_265x206px_final

Gratis skolmaterial!

Hjälp era elever till mer medvetna studie- och yrkesval genom kostnadsfritt skolmaterial om företagande, jobb och ekonomi. Vi har material för hela grundskolan, gymnasieskolan och SFI i alltifrån samhällskunskap och matematik till företagande och entreprenörskap. Både spännande berättelser genom skönlitteratur och mer lättlästa häften om exempelvis arbetsmarknaden.

På eduna.se hittar ni kostnadsfritt skolmaterial från Svenskt Näringsliv och olika branschorganisationer. Syftet är att skapa en brygga mellan skola och näringsliv för att bidra till att barn och unga gör mer medvetna framtidsval.

 

Hur barn och unga ser på sina framtidsval styrs bland annat av egna intressen och vad de känner till om näringslivet. Bland de 9000 yrken som finns att välja på idag, kan de flesta av oss bara namnge en bråkdel. Vissa yrken är på väg att bli bristyrken, medan andra inte ens är ”uppfunna” än.

 

Samverkan mellan skola och näringsliv kan inspirera elever till företagande, liksom företag i sin tur kan höja statusen för specifika branscher och säkra framtida generationsväxlingar. Att låta företagens behov synas i utbildningen kan dessutom skapa mer motivation hos elever då utbildningens innehåll får möjlighet att svara upp mot behov i samhället. Att förstå det samhällsekonomiska kretsloppet och företagandets villkor och betydelse underlättar dessutom ofta när vi ska tolka vår omvärld.

 

Allt material är helt kostnadsfritt, oavsett tryckt eller digitalt format.

Gå in på eduna.se för att läsa mer och tipsa gärna dina lärare om du tror att detta är någonting för er skola. Vid generella frågor mejla info@eduna.se eller kontakta någon av våra skolnätverksansvariga för en personlig genomgång av vårt utbud.

 

elma.huskic@svensktnaringsliv.se för skolor i Blekinge, Kalmar, Kronoberg eller Skåne.

maya.lundberg@svensktnaringsliv.se för skolor i Dalarna, Jämtland, Norrbotten, Västerbotten eller Västernorrland.

simon.sjogren@svensktnaringsliv.se för skolor i Halland, Jönköping, Värmland eller Västra Götaland.

jennifer.osterlund@svensktnaringsliv.se för skolor i Stockholm, Gotland, Gävleborg, Södermanland, Uppsala, Västmanland, Örebro eller Östergötland.

bottom of page