top of page

Låt dina elever bli kreativa superstjärnor

DRAMA STUDIO är ett mångsidigt, spelbaserat multiplayer-verktyg som ger elever i grundskolan möjlighet att producera snygga 3D-animerade berättelser tillsammans.

Spelkonceptet är en färgglad teaterproduktion som liknar en tecknad film, där eleverna får använda sina kunskaper och aktivera sin fantasi.

Spelet kan användas i de flesta ämnen och i alla årskurser i grundskolan. Det kan spelas i webbläsare.

Med DRAMA STUDIO kan eleverna berätta sina egna historier och dela dem med klasskompisar, vänner och familj – för att det är kul, för att lära sig, eller båda delarna. Designen är baserad på vetenskapligt validerade undervisningsmetoder och spelet är därför både en rolig aktivitet och ett värdefullt verktyg för lärare i bland annat språk och drama.

Eleverna kan arbeta tillsammans i grupper. De kan dela manus med varandra och ändra i dem samtidigt. De kan fördela roller, där en elev är regissör, en annan är manusförfattare och en tredje får välja kulisser och kostymer i rollen som scenograf eller kostymdesigner.

Drama Studio är optimerat för att enkelt kunna användas i klassrummet. Spelet kan köras i en webbläsare och är lämpat för vanliga skoldatorer och chromebooks med låga systemkrav.

Som lärare kan du skräddarsy undervisningen för dina klasser.

Du kan skapa grupper som eleverna kan gå med i för att samarbeta.

Du kan göra egna uppgifter eller använda färdiga uppgifter som du delar ut till eleverna.

bottom of page