Allbry och Engelska Skolan.jp2

Allbry välkomnar Internationella Engelska Skolan

Nu när terminen startar igång välkomnar Allbry Internationella Engelska Skolan Järfälla till Allbry. Skolan är den näst äldsta skolan i hela IES-koncernen som består av drygt 30 skolor idag. På skolan ser man fram emot att skapa förbättrade förutsättningar för kuratorerna att ta kontakt med eleverna och underlaget som statistiken bidrar med. 

– Vi tänker att det kommer bli enklare för eleverna att boka och få kontakt med våra kuratorer. De kan boka och chatta utanför skoltid vilket vi tror gör det lättare för dem att ta kontakt. Det som också verkar bra är statistiken. Att vi i elevhälsan kan se vad det är eleverna mår dåligt över och vad de har för behov att prata om. Ska bli intressant att se om våra kuratorer kommer att få fler elever som vill prata med dem och om eleverna tycker att detta underlättar, säger Johanna Bohlin, biträdande rektor på Engelska Skolan Järfälla. 

På IES Järfälla kommer elevhälsopersonal själva arbeta i verktyget vilket man hoppas kommer kunna bidra till att nå fler elever och identifiera elever i stor risk. I Allbry kommer man kunna arbeta på flera sätt: förebyggande, främjande, åtgärdande, uppsökande och med uppföljning.

Läs också...
Skärmavbild 2021-08-26 kl. 09.28.08.png

Carolina Klüft 

Intervju med Carolina Klüft som skapar förändringsytor för elever.

Josephine22020.jpg

Musik i skolan

Unik svensk musiksatsning för skolan. Loud Sweden med Josephine Forsman.

Michael Lindquist.JPG

Hallå där...

Beskriven av andra som ett socialt geni som driver igenom projekt genom samarbete.

_edited.jpg

En bra skolgård

Gustav har rasten, utevistelsen och skolgården som sina främsta arenor.