top of page
Högskolan Väst

17 studenter får SI-stipendium

17 internationella studenter som börjar sina studier vid Högskolan Väst i höst har tilldelats det prestigefyllda stipendiet SI Scholarship for Global Professionals.

17 studenter får SI-stipendium

Årets konkurrens om att få SI-stipendiet var stenhård, med över 8000 ansökningar inkomna till Svenska institutet för läsåret 2024/2025. Av de 357 internationella studenterna som faktiskt tilldelades ett stipendium, kommer 17 av dem att läsa ett mastersprogram vid Högskolan Väst i Trollhättan.

- Detta visar tydligt att Högskolan Väst erbjuder högkvalitativa utbildningar inom ett brett spektrum av ämnen, så som samhällsvetenskap, informatik, AI och teknik, säger Tomas Bengtsson, ansvarig för den internationella studentrekryteringen vid Högskolan Väst.

Stipendiaterna väljs ut utifrån deras akademiska prestationer, professionella erfarenheter och ledarskapspotential samt deras förmåga att bidra till hållbar utveckling. Och när de anländer till Trollhättan i höst, kommer de 17 stipendiaterna att berika både klassrummen, och Högskolan Väst i stort, med sina många olika erfarenheter och perspektiv.

- Vi ser verkligen fram emot att välkomna våra stipendiater, och alla internationella studenter, till Sverige och till Trollhättan i slutet av augusti! avslutar Tomas Bengtsson.

bottom of page