press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/3

Till de viktigaste människorna!

ABA Skol är en av de ledande leverantörerna av material till förskolor, skolor och fritidshem.

Man erbjuder det bästa inom bild- och lekmaterial, läromedel och skolmöbler till de viktigaste människorna i världen!

ABA Skol är ett privatägt familjeföretag som har anor sedan 1942 och som idag omsätter cirka 250mkr. Detta med hjälp av cirka 75 anställda, 21.000 kunder, 16.000 artiklar och 400 leverantörer. Huvudkontoret och lagret ligger i Malmö men företaget finns representerade över hela Sverige och har även export till övriga Norden.

ABA Skol är en av de ledande leverantörerna till våra skolor och barnomsorg i hela Sverige. Kvalitet är ett nyckelord för företaget och de produkter, tjänster och den service som man erbjuder. ABA Skol arbetar aktivt med sina interna processer och med sina leverantörer för att säkerställa att alla deras produkter håller en så god kvalitet som möjligt. 

Arbetet för en giftfri förskola

ABA Skols policy är att erbjuda sina kunder produkter av hög kvalitet och god säkerhet. Därför utvärderar man alla produkter som man tar in i sortimentet och arbetar långsiktigt tillsammans med sina leverantörer för en miljöanpassad produktutveckling. 


Barn är betydligt känsligare för kemikaliepåverkan än vuxna. Därför finns det en omfattande lagstiftning mot farliga ämnen i leksaker. Utöver lagstiftningen finns också Upphandlingsmyndighetens krav för en giftfri förskola.

Arbetet för en giftfri förskola, pågår ständigt över hela landet, och fokuserar på miljö- och hälsoeffekterna av material och kemiska ämnen i möbler, leksaker, hobbymaterial etc. ABA Skol bidrar till detta arbetet genom att kontinuerligt analysera och dokumentera ingående material och ämnen i våra produkter. Endast de bästa produkterna får finnas kvar i sortimentet. 


ABA Skol var med och medverkade i den nationella grupp på Konkurrensverket som tog fram upphandlingskriterierna för en giftfri förskola. Därför är man väl insatta i vad kraven innebär och jobbar kontinuerligt med att ligga steget före.


Att minska hälso- och miljöriskerna i vardagen för barn och vuxna är mycket viktigt för ABA Skol och deras kunder. 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/3

ABA SKOL AB

Tel: 040-680 50 00 
Epost: info@aba-skol.se

För de viktigaste människorna i världen!

  • Instagram
Prog_banner_2020.jpg
MÖBLER_banner_2020.jpg
Julvinter_2020_banner_2020.jpg
KPM_banner_2020.jpg